Zo laat je een houten trap renoveren

18 nov door Linda van Trigt

Zo laat je een houten trap renoveren

Een houten trap kan heel mooi zijn. Hout dat goed wordt onderhouden heeft namelijk een warme uitstraling en oogt uitnodigend. Dit is belangrijk, want een trap is meestal het eerste wat je ziet als je na een lange werkdag of een gezellig dagje weg je huis in loopt. Echter zal een trap na jaren van veelvuldig gebruik gaan slijten. De treden worden dan glad en krijgen krassen in het oppervlak. Niet alleen oogt dit minder mooi, gladde traptreden kunnen ook gevaarlijke situaties veroorzaken. Valt het jou op dat je trap versleten begint te raken? Dan is het tijd voor een traprenovatie. In dit artikel vertellen we je over het renoveren van een houten trap.

Wanneer laat je een trap renoveren?

Tijdens het klussen in huis wordt de trap vaak achterwege gelaten. Je denkt sneller aan het opknappen van een badkamer of keuken dan aan je trap. Toch heeft het renoveren van een trap veel voordelen: zo wordt je trap niet alleen veiliger, maar ook een stuk mooier. Misschien is jouw trap wel onveranderd sinds je in je huis bent komen wonen. Met een traprenovatie pas je die dan helemaal aan naar jouw smaak. Maar hoe weet je dat het tijd is voor een traprenovatie? Er zijn twee duidelijke signalen:

  • Loop je op sokken de trap op en af, dan voelen de treden glad. Misschien ben je al een keer (of meerdere keren) uitgegleden;
  • Er zijn beschadigingen zichtbaar in het oppervlak, bijvoorbeeld krassen, butsen, of verkleuringen in hout.

Een traprenovatie in drie stappen

Neem je een expert in de arm, dan wordt dit door middel van drie simpele stappen eenvoudig gemaakt en zit jij zonder vraagtekens.

  • Als eerste vraag je een offerte aan. Nadat je dit hebt gedaan wordt er contact met je opgenomen.
  • Een gratis adviesgesprek wordt ingepland. Tijdens dit gesprek worden je wensen en de mogelijkheden voor een traprenovatie besproken. Ook wordt je trap nauwkeurig opgemeten.
  • Je plant een traprenovatie in. Op de afgesproken dag en tijd komen er monteurs langs om de trap te renoveren. Vaak zijn zij al binnen een dag klaar.

Traprenovatie op maat

Het renoveren van een trap is maatwerk. Jouw eigen wensen zijn namelijk ontzettend belangrijk bij een traprenovatie. Hout is voor veel mensen een aantrekkelijk materiaal. Het straalt warmte uit en past goed bij bijvoorbeeld een laminaatvloer. Daarom laten mensen vaak houten overzettreden over hun trap plaatsen. Echter zijn er nog meer opties om een trap een prachtig nieuw uiterlijk te geven. PVC trapbekleding kan als goede vervanging voor hout dienen. PVC trapbekleding is kras- en slijtvast en kan naadloos over je oude traptreden worden gemonteerd. Daarbij is het makkelijk af te nemen met een licht-vochtige doek. Zo is de trap makkelijk schoon te houden. Ook HPL trapbekleding en vinyl trapbekleding zijn om deze redenen een goed alternatief op hout. Waar ligt jouw voorkeur?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *