Welke bekleding kies ik voor mijn stoelen?

19 jan door Linda van Trigt

Welke bekleding kies ik voor mijn stoelen?

Of het nu aan de eettafel, voor de tv, op het terras of op het werk is, een volwassene brengt ongeveer 60 tot 75 procent van zijn tijd zittend door. Daarom is bij het kopen van stoelen naast het uiterlijk ook comfort erg belangrijk. Het vinden van de juiste stoel is vaak niet zo eenvoudig. Een van de belangrijkste vragen bij het kopen van stoelen bij Deba Meubelen is welke bekleding past bij jou en jouw interieur stijl. 

Soorten bekleding voor stoelen 

De belangrijkste criteria voor de aankoop van stoelen zijn het materiaal, de kleur en de bekleding. Met het juiste zitmeubel geef je jouw interieur een prachtig accent. Stoelen kunnen passend en harmonieus zijn of zorgen voor mooie contrasten. Je kunt kiezen tussen eenvoudige stoelen, die je dan leuk kunt combineren met bijpassende kussens of hoezen, en tussend stoelen die al bekleed zijn in stof of leer bijvoorbeeld. 

Gestoffeerde stoelen 

Gestoffeerde stoelen zijn stoelen met rondom gestoffeerde bekleding. Niet alleen de zitting van deze stoel is gestoffeerd, maar vaak ook de rugleuning. Comfortabeler aan de eettafel kun je niet zitten. De bekleding van gestoffeerde stoelen kan bijvoorbeeld van katoen zijn, maar er zijn ook microfiber stoelhoezen of gestoffeerde stoelen met een mooie opdruk. 

Houten stoelen 

Houten stoelen zijn absoluut de klassieker onder de stoelen. Of het nu licht hout is of de massieve variant, er zijn ontzettend veel varianten van de houten stoel in de markt. Klassieke stoelen in licht hout zijn erg in trek, evenals witte modellen. Kijk ook eens naar gelakte houten stoelen, die staan prachtig in een modern interieur. 

Leren stoelen 

Een leren stoel brengt pure luxe naar iedere eetkamer. Leren stoelen zijn er super nobel uit,  zijn zeer comfortabel gewatteerd en ook  nog eens gemakkelijk te onderhouden. Lederen stoelen brengen hoogwaardig comfort aan de eettafel. Het goedkopere alternatief zijn kunstleren stoelen, die tevens ook makkelijker schoon te maken zijn. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *