Verhoog je vindbaarheid in Nederland met linkbuilding!

14 jun door Linda van Trigt

Verhoog je vindbaarheid in Nederland met linkbuilding!

Ben je naast België ook actief in Nederland of wil je actief worden? Vergeet dan zeker linkbuilding niet! Het is namelijk zo dat de ranking van Google voor 30% hierdoor wordt bepaald. Bedenk ook dat wanneer je actief wilt worden dat er een aparte strategie zal moeten worden ontwikkeld, omdat de linkbuilding pakketten die in België goed werken niet meteen garantie geven voor de Nederlandse markt.

Linkbuilding in Nederland

Om ook bij de bovenburen goed te scoren met jouw merk zul je een natuurlijk linkprofiel moeten realiseren, waarmee je hoog zal scoren in de zoekmachines. Het gevolg hiervan is meer relevant en organisch verkeer, maar een goed linkprofiel zal ook de zoekmachines helpen om te begrijpen waar jouw website over gaat. Ook dit kan weer leiden tot meer verkeer en een hogere ranking.

Wanneer je wilt beginnen met linkbuilding is het goed om eerst een uitgebreide analyse te maken van het internationale linkprofiel. Op basis hiervan kan er gekeken worden op welke zoektermen er gefocust gaat worden, want grote kans dat er in Nederland andere termen naar voren komen dan in België. Hiernaast, biedt de Nederlandse markt ook meer opties dan de Belgische markt omdat de bedrijven daar op dit moment nog meer bezig zijn met SEO, waardoor de concurrentie ook een stukje hoger ligt. Op het begin is het dan ook zeker geen gek idee om een linkbuilding specialist in te schakelen.

Hier houden de grootste verschillen eigenlijk wel op want de gebruikte technieken zullen redelijk hetzelfde zijn als in België. In Nederland leg je namelijk ook met kwantitatieve backlinks op startpagina’s een goede basis voor je linkprofiel en zijn de kwalitatieve links vooral te vinden in persberichten op nieuwssites of blogs en reviews op bekende platformen. Want wist je dat 92% van de consumenten een review meer vertrouwen dan een advertentie? Een link op zo’n bekend platform zal jouw website dus niet alleen meer waarde geven, maar ook meer autoriteit, betrouwbaarheid en naamsbekendheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *