Tips voor het uitkiezen van een hoeksalon

19 jan door Linda van Trigt

Tips voor het uitkiezen van een hoeksalon

Welk model hoeksalon het beste past in jouw woonkamer hangt af van je persoonlijke voorkeuren en de beschikbare ruimte. Hoeksalons en Xooon zetels worden in vele uitvoeringen, afwerkingen en vormen aangeboden in meubelwinkels en meubelboulevards. Afhankelijk van hoeveel ruimte je beschikbaar hebt in je woning en in je portemonnee, kun je gaan beginnen met het selecteren van een nieuwe hoeksalon. Wij hebben een aantal tips voor jou opgesteld zodat jij makkelijker een nieuwe hoeksalon kunt uitkiezen. 

Wordt het een U- of een L-vormige hoeksalon? 

De modellen hebben meestal een bank achtige zitgedeelte, die aan één of beide zijden is voorzien van een extra lengte. Vaak zit dit langere deel vast aan de hoeksalon, maar soms is het een losse poef die je dichterbij kunt schuiven. En in weer andere modellen zit er een slaapbank in verborgen. Als je kiest voor een enkelzijdige verlenging van je hoeksalon, dan heet het een L-vormige hoeksalon. Voor grotere families is een U-vormige hoeksalon beter, want dan heb je meer zitruimte. 

Welke functionaliteit heb jij nodig? 

Elke gestoffeerde hoeksalon heeft verschillende eigenschappen. Sommige hoeksalons hebben een slaapgedeelte, verstelbare rugleuningen of extra hoofdsteunen. Al deze functies vergroten de gebruiksmogelijkheden van de hoeksalon en dragen bij aan een prettig gebruiksgemak. Je kunt vaak zelf de verschillende functies van een hoeksalon samenstellen in de winkel. Maak daarom een lijstje met jouw wensen alvorens je naar de winkel gaat. 

Van welk materiaal hou jij? 

Gestoffeerde hoeksalons zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en kleuren. Het materiaal bepaalt de uitstraling, robuustheid en het onderhoudsgemak. Voor huishoudens met kinderen zijn modellen bekleed met zeer ongevoelige materialen zoals polyester bijzonder geschikt. Houd je daarentegen van een edele uitstraling, dan kunt je bijvoorbeeld hoeksalons van leer kopen. Er is ook een mooie middenweg, namelijk kunstleer. Dat is haast niet van echt te onderscheiden, maar vergt nagenoeg geen onderhoud en is super makkelijk schoon te maken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *