Sloten vervangen in je woning

30 mrt door Linda van Trigt

Sloten vervangen in je woning

Er zijn verschillende situaties waarin het verstandig kan zijn om je sloten te vervangen. Bijvoorbeeld wanneer je recent verhuisd bent en wil voorkomen dat anderen ongewenst toegang hebben tot jouw woning. Ook kan het gebeuren dat je een sleutel bent kwijtgeraakt en wil voorkomen dat deze in verkeerde handen terechtkomt. Daarnaast kunnen verouderde sloten niet meer voldoen aan de huidige veiligheidsnormen en is het dus belangrijk om deze te vervangen. Als je niet precies weet waar je op moet letten bij het uitzoeken van nieuwe sloten, is het verstandig om een professional in te schakelen, zoals Slotenmaker Gent. Zij hebben de kennis en ervaring om jou te adviseren over de verschillende opties voor nieuwe sloten en kunnen deze voor je vervangen. Wil je meer weten over de sloten die je kunt kiezen bij het vervangen van je sloten? Lees dan snel verder, want in dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten!

Cilinder of veiligheidsslot?

Cilindersloten zijn de meest gangbare sloten voor deuren vanwege hun veiligheid en gebruiksvriendelijkheid. Ze worden vaak gebruikt in appartementen, huizen en studio’s omdat ze minimaal één punt hebben dat verbonden is met de deur, waardoor inbrekers dit punt moeten openbreken om binnen te komen. De technologie heeft niet stilgestaan en er zijn nu modernere cilindersloten beschikbaar die nog veiliger zijn, zoals driepuntssloten. Deze sloten zijn, zoals de naam al doet vermoeden, verbonden met de deur via drie punten, waardoor het voor inbrekers veel moeilijker wordt om binnen te dringen. Als je absoluut geen risico wilt nemen, dan is het verstandig om te kiezen voor een veiligheidsslot. Deze sloten worden geleverd met certificaat sleutels, wat betekent dat de sleutel niet zomaar gekopieerd kan worden vanwege de complexe structuur ervan. Dit maakt veiligheidssloten aanzienlijk veiliger dan cilindersloten. 

Het verschil tussen SKG** en SKG*** 

KG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Deze onafhankelijke instantie test hang- en sluitwerk op duurzaamheid en sterkte, en verleent vervolgens een keurmerk aan het product. Dit keurmerk is belangrijk voor het bepalen van de veiligheid van je hang- en sluitwerk. Een cilinder met SKG** keurmerk biedt bescherming tegen veel inbraakmethoden, maar niet tegen de populaire inbraakmethode kerntrekken. Een cilinder met SKG*** keurmerk biedt wel bescherming tegen kerntrekken. Dit keurmerk geeft aan dat het slot bestand is tegen deze veelgebruikte inbraakmethode. Het Politiekeurmerk Veilig Wonen raadt aan om extra veiligheidsmaatregelen te treffen door te kiezen voor anti-kerntrek cilinders met beveiligingsklasse SKG*** en/of kerntrekbeslag voor de voordeur. Op deze manier ben je verzekerd van een optimale bescherming tegen inbraak.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.