Maak jouw slaapkamer modern

2 jun door Linda van Trigt

Maak jouw slaapkamer modern

De slaapkamer. Gemiddeld brengen wel allemaal ongeveer 30% van ons leven door in de slaapkamer. Wel is het zo dat je de grootste deel van de tijd niet kunt herinneren maar je wilt wel een moderne slaapkamer hebben. In dit bericht ga ik je vertellen hoe jij jouw slaapkamer weer modern kunt maken. Vooral een nieuw bed kopen draagt hier voor een groot deel aan bij.

Het bed bepaald de slaapkamer

Het is natuurlijk even afhankelijk van hoe groot jouw slaapkamer is maar het bed bepaald over het algemeen een groot deel van de uitstraling. Natuurlijk staan er ook altijd nog wel kasten maar het bed is het grootste object dat in de kamer staat. Hierdoor valt het oog ook altijd meteen op het bed als je binnen komt lopen. Als je dan nog een heel oud bed hebt hebt dan lijkt de kamer ook meteen ouderwets.

Moderne bedden zijn mooier

Je ziet de ouderwetse bedden nog wel eens. Vooral bij mensen die al wat ouder zijn. Het zijn de ouderwetse, donkerbruine bedden van hout. In het hout zitten allemaal vormpjes gefreesd want dat was destijds de mode. Deze bedden van soms tot wel 40 jaar oud voldoen niet meer in de moderne slaapkamer. Wil jij jouw slaapkamer moderniseren en heb je nog zo’n bed? Dan wordt het tijd hiervan afscheid te nemen en moet je een nieuw bed kopen.

Je hebt talloze mogelijkheden


Tegenwoordig zijn bedden te verkrijgen in vele verschillende soorten en maten. Dit brengt natuurlijk ook enorme prijsverschillen met zich mee. Daarom is het eerst wel belangrijk dat je voor jezelf bepaald wat jouw budget is voor een nieuw bed. Als je dit budget bepaald hebt, dan kun jij op zoek naar jouw nieuwe bed. Kijk daarna naar de kleuren die jij voor ogen hebt. Zit er al een moderne kleur op de muur? Zoek er dan een bed bij dat past binnen deze kleuren.

Boxspring of lattenbodem

Als het gaat om het kopen van een nieuw bed zijn er 2 soorten bedden die het meest voor komen. Dat is de boxspring en het bed dat een lattenbodem heeft. Soms wordt gedacht dat een lattenbodem ouderwets is maar dit is alles behalve waar. Latenbodems worden ook elk jaar nog weer doorontwikkeld en gaan mee met de wensen van de mens. Denk dus van tevoren goed na over welk type bed je wilt hebben.

Probeer ze allebei uit

Dit is misschien wel het allerbelangrijkste als je een nieuw bed wilt kopen. Koop niet overhaast een bed maar probeer hem altijd uit. Of het nu een boxspring is of een bed met een lattenbodem. Bedenk wel dat je heel veel tijd gaat doorbrengen in dit bed en dat je zo goed mogelijk wilt slapen. Als je in een bed ligt dat jij niet fijn vindt liggen dan zal dit jouw nachtrust ook zeker niet ten goede komen.

Met goed uitproberen bedoel ik dus niet dat je er even een paar minuten op gaat liggen en dan de keuze maakt. Bij veel beddenzaken heb je tegenwoordig de kans om een bed eerst uit te proberen. Je haalt hem in huis, je slaapt er een paar weken in en dan kun je pas oordelen of het bed echt fijn ligt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *