Kunnen we al buiten zitten?

2 jul door Linda van Trigt

Kunnen we al buiten zitten?

Maart roert zijn staart, april doet wat hij wil en in mei leggen alle vogels een ei. Maar juni dan? Is daar ook iets bijzonders mee? In juni willen we allemaal naar buiten. Het rijmt niet, maar het is zeker waar. Nederland trekt zijn tuinmeubilair en barbecues uit de kast – of in dit geval uit de schuur – en bereidt zich voor op de zomer. Toch was het dit voorjaar niet zo warm als we het liefst zouden willen. Het was tot voor kort nog ouderwets, fris lenteweer. Ook nu staat er soms nog een pittige wind, waardoor het ‘s avonds na een warme dag best fris kan aanvoelen. Daarom heeft Lieke Koffieman een terrasoverkapping van aluminium in haar tuin laten plaatsen. Ze vertelde ons waarom ze hiervoor koos.

Waarom een aluminium terrasoverkapping in de tuin?

Lieke vertelt: “Het was deze lente best fris, maar ik stond te springen om naar buiten te gaan. Daarom liet ik een terrasoverkapping in de tuin plaatsen. Ik heb er ook nu nog veel plezier van. Nu de zon fel is, zit ik lekker in de schaduw. Toen het nog wat frisser was, zat ik beschut tegen de wind. Ook mijn tuinmeubelen zijn constant beschermd, dus gaan ze langer mee.”

Hoe haal je de zon in huis?

Vorig jaar liet Lieke al een lichtstraat in haar keuken plaatsen door de specialisten van Danenberg Shop. Daar was ze zeer tevreden over. Daarom kwam ze ook voor haar terrasoverkapping bij deze webwinkel terug. “Ik werd zo blij van mijn lichtstraat en die was zo professioneel geplaatst. Daarom besloot ik toen ik deze lente een terrasoverkapping wilde aanschaffen, dat ik weer naar Danenberg Shop zou gaan. De lichtstraat heeft voor mij echt het zonnetje in huis gehaald, mijn overkapping met zonwering en schuifpui houdt bij warm weer de zon buiten en bij koud weer de wind uit mijn gezicht. Als het lekker weer is, kan ik de schuifpui openen om de warmte binnen te laten. Bij een lichtstraat gaat dat lastiger, maar een lichtstraat zorgt ervoor dat een zonnige winterdag als de zomer aanvoelt. Nu heb ik dus het hele jaar voordeel van de zon!”

Zo geniet je van de zon

Wil jij net als Lieke van de zon genieten? Laat dan ook een terrasoverkapping in je tuin plaatsen. De terrasoverkapping van Danenberg Shop heeft een glazen dak, dus laat die de zon door. Bij warm weer sluit je de zon buiten met zonwering en bij wind en regen schermt de overkapping je af. Plaats een comfortabele tuinbank en een tuinhaard onder je overkapping en je geniet zelfs op koele lente-avonden van het buitenleven. Heerlijk toch?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.