4 jul door Linda van Trigt

Je huis beveiligen

Bij bouwen en verbouwen komt uiteraard ook het thema veiligheid naar boven. Want wie wil nu niet graag zijn huis of bedrijf met een gerust hart kunnen afsluiten? Of het nu voor een gewone werkdag is of voor een langere periode, het beveiligen van je bezittingen zou prioriteit nummer één moeten zijn.

Welke inbraakwerende methodes zijn er op de markt en welke sloten worden aangeraden door experten? In dit artikel geven we alvast enkele handige tips, maar voor de beste beveiliging is het slim een professional onder de arm te nemen. In regio Gent kunnen wij met een gerust hart Slotenmaker Lucas aanbevelen. Meer informatie kan je terugvinden op zijn website: https://slotenmakerlucas.be/.

Beste van het beste: een veiligheidsdeur laten plaatsen

Zonder twijfel zijn veiligheidsdeuren de beste beveiliging voor plaatsen waar je absoluut geen onuitgenodigden op bezoek wil. Hier zijn ook mogelijkheden om te combineren met brandveiligheid en ook vlammen te vertragen. Dergelijke deuren verminderen het risico op inbraak aanzienlijk maar zijn ook een grote hap uit je budget. Daarom kan de keuze om een bestaande deur te beveiligen soms meer gewenst zijn.

Sluitpunten verhogen

Het aantal sluitpunten verhogen is een klassieke tip. Bij deze verbetermogelijkheid zijn 2 keuzes mogelijk: Het geheel vervangen door een nieuwe deur met een driepuntslot of het plaatsen van 2 bijzetsloten. Het resultaat is – buiten het verschil van sleutels – hetzelfde: 3 cilinders en dus 3 keer zoveel tijd nodig om de deur uiteindelijk te forceren.

Beveilig je deuren, ramen, poorten en meer

Niet enkel deuren dienen goed beveiligd te worden, ook ramen en poorten kunnen gebruikt worden om ergens toegang te verkrijgen zonder sleutel. Verlies ze daarom niet uit het oog, sluit ze steeds goed af en laat eventueel bijzetsloten installeren. Verouderde sloten worden best tijdig vervangen, ook al werken ze nog perfect. Het grote verschil tussen oude sloten en nieuwe sloten zijn de vernieuwingen op vlak van veiligheidsbeslag.

Uitstekende cilindersloten vermijden

Met uitstekende cilindersloten bedoelen we niet ‘cilindersloten van uitmuntende kwaliteit’.

Een slot dat uitsteekt is gemakkelijk eruit te nemen, waardoor inbrekers al snel aan de andere kant van de deur staan. Deze methode wordt vaak gebruikt en staat bekend onder cilindertrekken of kerntrekken. Om dit tegen te gaan worden best nieuwe sloten gestoken waarbij er geen cilinder of andere onderdelen uitsteken.

Bekijk je huis door de ogen van een inbreker

Experten op vlak van inbraakbeveiliging kunnen je huis, appartement of bedrijf bekijken met andere ogen, namelijk die van een inbreker. Het doel van hun bezoek is echter om advies te geven en inbraak te voorkomen, in plaats van te stelen. Met dit advies kan jij beslissen welke aanpassingen je wil doorvoeren, binnen het vooropgestelde budget. 

Voor meer informatie, neem gerust contact op met https://slotenmakerlucas.be/.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *