Groendak aanleggen op uw woning

16 mei door Linda van Trigt

Groendak aanleggen op uw woning

Is het tijd om uw leefomgeving te vergroenen? Met een groendak creëert u veel voordelen voor het milieu, de insecten en de vogels in uw buurt. Daarnaast verlengt u de levensduur van het dak van uw woning, dat beter beschermd is tegen zon, regen, wind en grote temperatuursveranderingen. Ook is bekend dat mensen gelukkiger worden van een groene omgeving. De aanblik van groene daken is prettig en zorgt voor een afname van stress en ziektes.

Groene daken met elk hun eigen voordelen

Een groendak kunt u als pakket aanschaffen, waarbij u de keuze heeft uit verschillende soorten. Heeft uw dak bijvoorbeeld een lichte draagkracht, dan is het verstandig om te kiezen voor een licht groendaksysteem. Ook voor platte daken is er een speciale beplanting. Heeft u behoefte aan een afwisselende en kleurige begroeiing, dan zijn bloeiende en geurende kruidenmatten in combinatie met sedumplanten een goed idee. Sedumplanten zijn vetplanten, die licht van gewicht zijn en makkelijk in onderhoud zijn.

Wie profiteert er van een sedumdak?

Doordat sedumdakbedekking de warmte van uw huis beter reguleert, bespaart u op energie. Dankzij de absorberende werking wordt bovendien het riool in uw buurt minder belast. Zo helpt u overstromingen tegen te gaan. Een dak met planten zorgt verder voor een brandwerende laag en werkt geluidsdempend. Deze geluidsbarrière dempt het geluid van de straat en geluidsoverlast die uw woning binnenkomt. De plantjes zetten CO2 om in zuurstof en zorgen zo voor een schonere lucht. Heeft u zonnepanelen op uw dak liggen? Het rendement ervan wordt verhoogd na de installatie van een groendak, aangezien zonnepanelen beter werken op koelere daken.

Voor elk dak een groene oplossing vinden

Sedumplaza.com gelooft in de kracht van groen. Via deze website en webwinkel kunt u advies inwinnen over een groendak dat past bij uw wensen. Dit bedrijf helpt u om een keuze te maken uit de verschillende pakketten, zodat u als handige doe-het-zelver zelf een groendak kunt realiseren en uw dak kunt verduurzamen. Ook als u hulp nodig hebt bij de uitvoering, dan is dit mogelijk via Sedumplaza.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *