Ga veilig klussen!

30 nov door Linda van Trigt

Ga veilig klussen!

Het is vaak toch wel vanzelfsprekend dat een man of vrouw thuis zelf even vlug een schilderijtje ophangt. Toch kan ook dit gevaarlijk zijn. Het is erg belangrijk dat je veiligheid vooropstelt. Ook als je bijvoorbeeld zal klussen op hoogte. Ben dus goed voorbereid voordat je begint aan je klusje!

Thuis aan het klussen

Ook als je vanuit huis werkt, moet je goed voorbereid zijn om veilig te kunnen werken. probeer deze voorbereidingen altijd te doen. we zien vaak dat mensen een keine klus snel verwaarlozen, omdat de tijd voor problemen erg kort is. We raden je echter aan hier altijd rekening mee te houden. Hoe klein het werk ook is, het ongeval staat zo weer voor de deur. Als het bijvoorbeeld om elektriciteit gaat, is het erg belangrijk dat je de stroom in dit deel van het huis zal uitschakelen.

Veilig klussen op hogere afstand

Klusjes op grotere hoogte vereisen altijd meer voorbereiding dan klusjes op minder grote hoogte. Dit komt omdat gevaarlijke aspecten vaker voorkomen bij het klussen op hogere afstand. Je kunt hierbij denken aan het schilderen van buitenmuren, het reinigen van afvoeren of het verwijderen van rottende takken van een hoge boom. Een van de beste manieren om deze taken te volbrengen, is het opzetten van een vangnet. Je kunt hem bijvoorbeeld uitrekken tot een meter boven de grond, net onder waar je aan het werk bent. Het vangnet zorgt ervoor dat je je geen zorgen hoeft te maken over lichamelijk letsel als je van een hogere afstand zal vallen. Het grootste gevaar is eigenlijk nog het materiaal dat je gebruikt. Het is ook erg belangrijk dat je deze eigenlijk ten alle tijden zal vasthouden, want anders valt er bijvoorbeeld nog een heggenschaar op je nadat je bent gevallen in het net. Als je hem zelf vasthoudt dan heb je nog eventuele controle erover.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *