Een duurzame tuin ontwerpen

23 mei door Linda van Trigt

Een duurzame tuin ontwerpen

Het ontwerpen van een tuin is een leuke bezigheid! Het maken van een goed ontwerp is de basis voor een geslaagd project. Bij een goed ontwerp hoort wat ons betreft ook oog voor duurzaamheid. Een tuin die lang meegaat en niet elk jaar op de schop hoeft; dat noemen wij een duurzame tuin. Hier horen planten, begroeiing en duurzame materialen in die lang gebruikt kunnen worden.
Kijk bijvoorbeeld eens bij Adéquat voor een duurzame omheining en vang regenwater op om dit op een later moment te kunnen hergebruiken voor het besproeien van het gras, de bloemen en de planten.

Groene schutting
Groen staat centraal in een duurzame tuin, kies daarom als erfafscheiding voor een groene haag. Met een haag haal je fijnstof uit de lucht en creëer je een fijne plaats voor vogels! Heb je al een schutting staan of vind je dat gewoon praktischer? Bekleed deze dan met mooie klimplanten; blauweregen bijvoorbeeld klimt op een mooie manier omhoog. Ook geeft het een leuke touch aan je schutting én zo heb je toch een ‘groene schutting’.

Duurzaam materiaal
Steeds vaker staat hergebruikt en tweedehands materiaal centraal in een duurzame tuin. Mocht je toch lievere nieuw materiaal aanschaffen? Ga dan wel voor duurzame opties, zoals kastanjehouten palen. Deze kunnen gebruikt worden als schutting, om uw plantenborder mee af te schermen. Ben je zelf creatief? De palen zijn zeer geschikt om een mooie pergola van te maken, laat er een klimop plant doorheen groeien en rijg er een slinger duurzame verlichting doorheen voor een gezellige sfeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *